Bästa SEO-verktygen

Bing verktyg för webbansvariga

Medan Google Search Console får all ära glömmer folk att Bing Webmaster Tools erbjuder en komplett uppsättning webbplats- och sökanalyser. Särskilt användbart är positionsdata, sökordsrapporter, sökbeteende och crawlingdata.

Också användbart: Yandex.Webmaster

Data Studio

Om du behöver slå samman data från olika källor (Till exempel Search Console och Google Analytics), visualisera och dela den med din chef eller dina kunder så är Google Data Studio riktigt bra.

Google Analytics

Den bästa och det mest använda analysprogrammet på jorden. För att vara gratis är Google Analytics överraskande robust och samarbetar bra med andra Google-produkter, inklusive Optimize, Search Console och Data Studio. Vissa människor har integritetsproblem med GA – även om Google svär att de inte använder denna information för sökrankning.

Enhanced Google Analytics Annotations

Hur vet du om ditt drop i trafik (eller ökning) är förknippat med en uppdatering av Googles Algoritmer, eller kanske en större helgdag? Det är ett starkt rekommenderat Google Chrome-plugin som överlagrar ytterligare data ovanpå din analys, så att du enkelt kan skicka skärmdumpar till klienter som visar exakt hur externa krafter påverkade trafiken.

Ordräknare

Att räkna ord på sajten är något som är vanligt förkommenade inom SEO, här finns en smidig ordräknare.